Rumlig sammenhæng: øvelse med 180°-reglen

I denne øvelse skal du hente de seks filer, som hedder Kamera A – F ned på din computer. Husk hvor du gemmer dem henne, så du kan finde dem igen. Hvis du bruger Windows skal du hente de førstkommende filer (wmv.). De andre seks er til Mac-brugere (mov.).

Du skal højreklikke på hver fil og trykke på 'Gem link som'.

Redigeringsprogram til Windows

Når du har hentet filerne skal du importere dem i dit videoredigeringsprogram. Bruger du Windows kunne du fx bruge Movie Maker.
Hvis du har en nyere version af Windows, er det ikke sikkert at Movie Maker følger med. Men du kan hente programmet gratis ved at søge efter det på Google eller ved at trykke her:
http://windows-movie-maker.en.softonic.com/download

Importer videoklip i Movie Maker

mediedidak_screenshot
Tryk på Import video i menuen i venstre side eller gå op og tryk File og derefter Import into collections. Nu ligger klippene i mappen, hvor der i figuren står Kamera A; du kan se de andre klip ved at trykke på den nedadgående pil og klikke på de andre mapper. Du kan nu hive klippene ned i tidslinjen og begynde at sætte dem sammen.

Tidslig sammenhæng

Du skal importere de fire indstillinger, der hedder Kontinuitet 1-4, til dit redigeringsprogram.
Du skal herefter bruge alle klippene til at lave en sekvens, hvor kvinden åbner døren og kigger. Dit mål er at få indstillingerne til at passe så godt sammen som muligt, således at overgangene er upåfaldende.
Hvis du bruger Windows skal du hente de førstkommende filer (wmv.). De andre fire er til Mac-brugere (mov.).